eSpais Psico·Educa

 

L’infant i l’adolescent han de poder experimentar constantment per tal de construir els seus propis coneixements, els seus propis instruments i les pròpies formes de resoldre els conflictes, de trobar-hi solucions, d’avançar i d’aprofundir en els seus aprenentatges.

Els adults han de confiar en els nois i noies, que quasi sempre poden anar més enllà del que creuen i esperen. Han de saber-los valorar de manera adequada, estimular, engrescar, estirar i també corregir quan s’equivoquen.

Cada família pot actuar de forma diferent, però ho encertarà si sap escoltar i observar el fill o filla i procura donar la resposta adequada a les seves necessitats, interessos i problemes. S’ha de saber negociar, compartir desitjos, problemes i expectatives.

Les famílies tenen la primera responsabilitat en l’educació del fill o la filla, i han de posar les condicions perquè l’entorn els sigui estimulant i educador.

A Strategia·Psi, hem organitzat uns blocs de treball per aquest estiu:

Pares i mares amb infants fins als 3 anys:

De la mà de la Verònica Arteaga

VERO ARTEAGA

Mare, psicòloga especialitzada en criança, maternitat, infants, adolescents i família.

 

M’encanta tot el que envolta l’infant des de la seva concepció fins que vola del niu. La dona “empoderada” com a figura clau i abric en tot el procés. El pare com a actor indispensable i imprescindible.

És la meva vocació i ara per ara la meva feina.

Us deixo algunes pinzellades sobre el meu currículum:

Verònica Arteaga Pérez: mare de dos infants (la Clàudia de 4 anys i mig i l’Eloi 32mesos).

Psicòloga especialitzada en primera infància, infants, joves i família.

Formació continuada sobre tot el que envolta la dona i els seus moments vitals així com en el que envolta l’infant. A títol d’exemple les darrers cursos i tallers realitzats han estat sobre intel·ligència emocional, el cervell del nen/a, la creativitat, i els infants i joves d’acollida

Assessora de lactància: formada amb Alba Padró, Imma Marcos, Ana Mª Morales, Equip Mudra, Adolfo Gómez Papí, Rosa Jové, Carlos González, Luis Ruiz.

Formada en l’acompanyament de la dona durant l’embaràs, el part i el postpart per maresdoules de la mà de:

Llevadores (Liliana Lammers, Imma Sàrries, Ester Naval, Anna Sanés), Obstetra (Michael Odent), Ginecòloga (Anaheim Jordan), Neonatòleg (Adolfo Gómez Papí), Pediatra (Gemma Baulies), Psicòloga (Pilar Arlándiz), Psicòloga especialitzada en pèrdua gestacional (Angels Claramunt) i Antropòloga (Laura Nuñez).

Em considero una persona en continua evolució i molt molt curiosa per tot els que ens envolta i ens forma com a persones. Flexible i adaptable als canvis que esdevenen a la meva vida. Enamorada, apassionada i alumne de la meva família i la nostra vida. Ells són els meus grans mestres i la meva llum.

Socialment compromesa i afortunada d’estar envoltada de dones empoderades i persones meravelloses que m’acompanyen en el camí d’esdevenir mare, dona i psicòloga.

Em podeu trobar a @stratgegispsi . Aquí, envoltada de magnifiques dones, professionals i amigues és on desenvolupo la meva professió de manera oberta i respectuosa pots concertar cita amb mi.

Especialitzada en:

  • Psicologia de la mare i el nadó
  • Psicologia infantil, juvenil i familiar
  • Psicologia de l’educació

 

 

Publicado por PSIcologia MJDionisio

Maria José Dionisio, consulta de psicología clínica sanitaria. Autorizada y registrada por el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Psicóloga Clínica, especialista en niñ@s, adolescentes y familias. Post-Grado en Psicopatología Clínica Infanto-Juvenil Formación en EMDR, Nivel I y Nivel II, formación Avanzada en Niños y Adolescentes. Experiencia de más de 20 años en el ámbito infanto·juvenil, en escuelas, institutos y colaborando con Fundaciones y Asociaciones dirigidas a niñ@s, adolescentes y jóvenes en riesgo de exclusión social, en proceso de acogida y/o adopción...

A %d blogueros les gusta esto: