La Silvia, connectant amb l’essència

Sóc la Silvia Hermosilla, psicòloga i psicoterapeuta d’adults, parelles i famílies.

Des de petita he sentit especial sensibilitat cap a les persones que pateixen. El meu somni era marxar de missionera a ajudar a l’Àfrica¡ Més endavant vaig adonar-me que no cal anar tan lluny per poder ajudar.

Les meves experiències de vida em van portar a sentir la necessitat de comprendre d’on sorgeix el patiment humà i per què les persones actuem de determinades maneres.

Així vaig començar psicologia, amb l’esperança de poder alleujar el malestar que jo mateixa sentia en aquella etapa de la meva vida.

Hi ha tres formacions que han marcat la meva trajectòria personal i professional d’ençà la finalització de la carrera:

  • El Màster Cognitiu Social, on vaig aprendre de la realitat és construïda. Les persones donem significat a les experiències que vivim i és aquest significat el que determina com vivim aquella experiència.
  • La Psiconeuroendocrinoinmunologia, que estudia la relació ment, cos i esperit. Dóna eines per sanar el cos a través de la ment i la ment a través del cos.
  • I l’EMDR, que diu que qualsevol símptoma en el present es causa d’una experiència no integrada del passat . És una tècnica que activa la capacitat natural del cervell per autosanar-se reprocessant i desensibilitzant aquestes experiències no integrades.Amb el conjunt d’aquests abordatges l’ intervenció terapèutica resultant és molt més ràpida i efectiva, evitant així les emprenyadores recaigudes.
    Continuo en la recerca personal i professional amb l’últim propòsit de millorar  dia a dia com a persona i que , quan hagi de marxar d’aquí,  hagi deixat el meu granet de sorra per poder fer d’aquest un món millor.

 

Totes les persones compartim un mateix propòsit: la recerca de la felicitat. Les maneres i obstacles en trobar-la són únics, així com la mateixa idea del que és aquesta felicitat.

Una gran part dels obstacles els trobem en la nostra història de vida, sobretot, l’etapa de la infància. La nostra relació amb les figures d’apego condiciona en gran part la nostra personalitat i autoimatge. Això determina la forma de relacionar-nos tan amb nosaltres mateixos com amb el medi que ens envolta.

Desenvolupem automatismes de conducta que són molt difícils de controlar i d’entendre. De vegades, per compensar les nostres carències, generem formes de vinculació poc saludables que deriven en malestar i patiment.

És necessari emprendre un camí d’autoconeixement i buscar eines per poder alliberar-nos dels nostres patrons disfuncionals.

D’una altra manera, difícilment trobarem la felicitat dins nostre sense haver de dependre de res ni ningú.

Si emprenem aquest camí, podrem formar parelles constructives on  créixer com individus i fer de trampolí per que l’altre creixi.

I si tenim fills, els farem d’exemple ajudant-los a desenvolupar-se com a persones lliures i responsables.

Alliberar-nos d’aquests condicionants ens permetrà connectar amb la nostra essència personal i poder així ser els protagonistes de la nostra vida dirigint el nostre destí cap a la plenitud.

Silvia,

Silvia Hermosilla http://www.mjdionisio.com

Publicado por PSIcologia MJDionisio

Maria José Dionisio, consulta de psicología clínica sanitaria. Autorizada y registrada por el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Psicóloga Clínica, especialista en niñ@s, adolescentes y familias. Post-Grado en Psicopatología Clínica Infanto-Juvenil Formación en EMDR, Nivel I y Nivel II, formación Avanzada en Niños y Adolescentes. Experiencia de más de 20 años en el ámbito infanto·juvenil, en escuelas, institutos y colaborando con Fundaciones y Asociaciones dirigidas a niñ@s, adolescentes y jóvenes en riesgo de exclusión social, en proceso de acogida y/o adopción...

A %d blogueros les gusta esto: