Cristina Soler

DSC_2052

Sóc la Cristina,  llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona; i posteriorment  vaig ampliar la meva formació en l’àrea clínica, especialitzant-me en infants i adolescents.

Durant aquests anys he realitzat varis cursos de caire psicopedagògic, per tal d’adquirir més coneixements, i poder tenir més eines i recursos per treballar amb nens i nenes amb dificultats d’aprenentatge.  Alguns d’aquests cursos realitzats reben el nom de “dominar l’ortografia: el mètode visual”, “les intel·ligències múltiples i la diversitat a l’aula”, “les dificultats en la comprensió lectora i l’expressió escrita”, “les dificultats específiques de la lectoescriptura”, “les dificultats d’aprenentatge de les matemàtiques”, entre altres.

Paral·lelament, sóc terapeuta EMDR amb formació avançada en nens i adolescents. Aquest abordatge ajuda a processar les ferides emocionals causades per diferents situacions, desprès que el terapeuta estimuli els mecanismes d’autocuració del pacient.

Desprès de fer un repàs pel meu currículum, considero que sóc una privilegiada per poder acompanyar als nens, als adolescents i les seves famílies. La meva professió em permet conèixer a cada pacient des del més profund del seu ser, fent-me reflexionar sobre quina és la causa o motiu de les dificultats/problemes que l’angoixen, i per tant, donar-me la capacitat de poder actuar i minimitzar aquests efectes negatius en el seu dia a dia.

En les nostres relacions socials, realitzem un intercanvi d’afecte, interessos, pensaments i emocions, que marquen la nostra  identitat com a persones.

Si ens fixem en el nostre entorn, hi ha poques persones que són capaces de donar llum,  persones que sempre podrem confiar i en les quals em de cuidar i tenir cada dia en el nostre cor.

Les relacions socials saludables ens ajuden a mantenir una vida plena, a lluitar pels nostres objectius i esdevenen un pilar fonamental per la nostra autoestima i per la nostra salut mental. 

Per tant, en una relació positiva, els membres es sentiran sempre  acceptats i acompanyats per l’altre, i mai jutjats. Es donarà en tot moment un clima de confiança, d’afecte, respecte i comprensió.

Per altra banda, segur que tots hem conegut en alguna ocasió, alguna persona que ens enfonsa davant d’un petit problema. Persones que són incapaces de donar suport i acompanyar-nos positivament en la vida.

Aleshores, quan apareixen em d’aprendre a gestionar aquesta negativitat que les caracteritza, no deixar que ens contagiïn la seva foscor.

Per trobar la felicitat en el nostre dia a dia, rodeja’t de persones que t’aportin i  no et restin!!  Persones que et facin créixer i ser cada dia millor.

Cristina,

Publicado por PSIcologia MJDionisio

Maria José Dionisio, consulta de psicología clínica sanitaria. Autorizada y registrada por el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Psicóloga Clínica, especialista en niñ@s, adolescentes y familias. Post-Grado en Psicopatología Clínica Infanto-Juvenil Formación en EMDR, Nivel I y Nivel II, formación Avanzada en Niños y Adolescentes. Experiencia de más de 20 años en el ámbito infanto·juvenil, en escuelas, institutos y colaborando con Fundaciones y Asociaciones dirigidas a niñ@s, adolescentes y jóvenes en riesgo de exclusión social, en proceso de acogida y/o adopción...

A %d blogueros les gusta esto: