Deixem de criar princeses indefenses i guerrers violents!!

Deixem de criar princeses indefenses i guerrers violents!!

Les joguines a escollir pels nostres fills és una part molt important del treball educatiu que els pares i mares han de fer, per tal de posar en pràctica una educació no sexista i igualitària entre gèneres. En aquests moments és imprescindible tenir cura de totes les situacions per prevenir una gran problemàtica com és la violència masclista, i tenir en compte una seria de recomanacions en el context de joc dels nostres infants.

I si a un nen li agraden les nines i les cuines?? I si a la nena li agraden els cotxes? Aquestes dues preguntes trenquen amb els estereotips de gènere, és a dir, amb les creences que s’atribueixen a un determinat gènere, i que són acceptades per una majoria. Es pressuposa que els nens els hi ha d’agradar els cotxes i les motos, i han de jugar amb pistoles; mentre que les nenes s’han de disfressar de princeses, jugar a cuinetes i amb materials  de maquillatge.

Alguns pares consideren que és necessari que els seus fills tinguin joguines que reprodueixin els estereotips de gènere marcats per la societat, encara que aquestes no siguin del gust del/la seu/va fill/a. En aquest cas, el/la nen/a s’acabarà avergonyint dels seus interessos i  gustos, renunciarà als seus desitjos,  i conseqüentment la seva autoestima es veurà minvada de forma negativa. Per tant, no hem d’escollir les joguines dels nostres fills segons el seu sexe!!

NIÑOS

Recomanacions:

  • Els nens poden tenir accés als catàlegs i publicitat de joguines de botigues, sempre i quan aquestes no siguin sexistes.
  • Intenteu que tinguin alguna joguina que trenqui amb la normativitat de gènere.
  • Evitar comprar jocs d’armes i de guerra.
Cristina Soler

 

 

Publicado por PSIcologia MJDionisio

Maria José Dionisio, consulta de psicología clínica sanitaria. Autorizada y registrada por el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Psicóloga Clínica, especialista en niñ@s, adolescentes y familias. Post-Grado en Psicopatología Clínica Infanto-Juvenil Formación en EMDR, Nivel I y Nivel II, formación Avanzada en Niños y Adolescentes. Experiencia de más de 20 años en el ámbito infanto·juvenil, en escuelas, institutos y colaborando con Fundaciones y Asociaciones dirigidas a niñ@s, adolescentes y jóvenes en riesgo de exclusión social, en proceso de acogida y/o adopción...

A %d blogueros les gusta esto: