Ulleres roses o negres?

Ulleres roses o negres per veure la vida?

L’autoestima, la capacitat de resiliència i la capacitat d’automotivació podem comparar-les amb unes ulleres.

cropped-mjdionisio-e1556288903608

 La nostra manera de veure la vida, de veure’ns a nosaltres mateixos i d’interpretar el que ens passa és la clau de com ens sentim davant dels esdeveniments.

La resiliència és el convenciment que té una persona per superar els obstacles de manera reeixida sense pensar en la derrota malgrat que els resultats estiguin en contra.

La resiliència portarà a comportaments exemplars en situacions d’incertesa i adverses, que condueixen a resultats positius per a la persona.

La manera com interpretem el que vivim es basa en els nostres PENSAMENTS.

Fer servir “ulleres negres” respon a una manera fosca i negativa de pensar, que fa que un mateix s’interpreti i interpreti la realitat sense es- perança ni confiança. En definitiva, respon a una baixa autoestima que no permetrà desenvolupar resiliència.

En canvi, unes “ulleres roses” responen a un sistema de creences (pensaments) capaços de valorar allò positiu, de reestructurar el que passa des de la confiança, l’amor, la gratitud, la generositat, la compassió.

 

Per saber quines ulleres duem posades hem d’indagar en el nostre DIÀLEG INTERN. És a dir, hem de parar atenció a com parlem amb nosaltres mateixos, ser conscients de quins són els nostres pensaments.

IMG_9081

L’experiència ens mostra que tenim més facilitat per generar pensaments destructius que constructius. És a dir, ens són més freqüents les “ulleres negres” que les “ulleres roses”. Per això, el nostre focus ha de ser educar des de l’amor, des del pensament constructiu.

Maria J Dionisio
CONSULTA PSICOLOGIA

 

Publicado por PSIcologia MJDionisio

Maria José Dionisio, consulta de psicología clínica sanitaria. Autorizada y registrada por el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Psicóloga Clínica, especialista en niñ@s, adolescentes y familias. Post-Grado en Psicopatología Clínica Infanto-Juvenil Formación en EMDR, Nivel I y Nivel II, formación Avanzada en Niños y Adolescentes. Experiencia de más de 20 años en el ámbito infanto·juvenil, en escuelas, institutos y colaborando con Fundaciones y Asociaciones dirigidas a niñ@s, adolescentes y jóvenes en riesgo de exclusión social, en proceso de acogida y/o adopción...

A %d blogueros les gusta esto: